niște tipi isteți au făcut o platformă care să sorteze mesajele primite pe tweeter pe categorii.

”…TweetDeck, a free software tool that pulls messages from microblogging site Twitter and sorts them into different categories in real time.”

chestia o să-ți împartă ecranul pe coloane și o să-ți facă update la fiecare mesaj pe care îl primești. trebuie să-ți faci timp și să-i sortezi pe cei de pe tweeter pe care îi urmărești, ca să pice fiecare mesaj în coloana lui? dar dacă șeful tău se hotărăște brusc să-ți trimită un mesaj de amor pe tweeter și pică în coloana cu chestii de la muncă?

pe lângă mesaje de pe tweeter, tweetdeck va agrega si posturile de pe facebook, astfel încât o să fii informat și când un prieten mai aruncă ceva acolo, pe vreun perete.

băieții se concentrează pe viteză în transmiterea informației. în câțiva ani, dacă beau o bere și scap un damf, o să-mi dea neavasta mesaj pe tweeter să-mi spună: ”nu fii nesimțit, te vede ăla mic!” am impresia că lucrurile au prins o viteză tehnologică care depășește nevoia noastră de a le folosi. hai să vorbim peste câțiva ani și să răspundem la întrebarea: ”cu cât contribuie tweeter la fericirea ta zilnică?”

eu pariez de aici înainte pe conținut, conținutul e mama fericirii. întotdeauna a fost. ce spui, nu cât de repede se află. conținutul e cel important, viteza transmiterii și diversitatea canalelor mi se par deja rezonabile.

cred că există două perspective de-aici înainte. fie instrumentele astea de transmitere a informației se nișează, printr-o selecție naturală, și ajung să fie folosite la roșu de oameni care într-adevăr au nevoie de ele (pentru afaceri, rapoarte rapide despre întâlniri, vânzări etc.), iar de ceilalți într-un ritm mai calm. fie oamenii își schimbă stilul de viață la un nivel și cu o rapiditate nemaiîntâlnite în istorie. în cazul acesta, ne vom obișnui să ne trăim din ce în ce mai mult viețile la vedere, în public. pentru că vor știi ce fac astăzi și unde sunt nu doar familia și prietenii, ci toată lumea, în fiecare minut.

ferească Dumnezeu 😀

Anunțuri