search pe google: poeți tineri. nu știu ce mi-a venit. am căutat întâi poezii, nu mi-a placut ce am primit. am căutat poeți tineri. am primit o listă de scriitori tineri de la wikipedia. mă rog, arta nu are vârstă, dar sunt printre poeții ăștia tineri unii născuți în 60 sau mai devreme. acum depinde câți ani are și cine a întocmit-o…

i-am căutat pe câțiva pe google. sunt prezenți numai în știri prin secțiuni de cultură ale unor ziare, sau prin anunțuri de lansare de carte. aproape nici unul nu are site sau blog. l-am găsit pe acesta, al lui Florin Lăzărescu. n-am stat să mă plimb prea mult.

lyrics

ce mă-ntreb e dacă există undeva o resursă de unde să te adapi când ai chef de un dram de poezie online? știu blogul lui Emil Brumaru, care e foarte simpatic prin concept și unde găsesc uneori versuri foarte bune trimise de cititori. în ultima vreme însă nu geme de activitate. (l-am găsit pe undeva pe la Dragoș Bucurenci pe blog, nu mai stau să caut sursa exactă).

acum, ideea cu poeții parcă era că vor să spună lumii versurile lor, să contribuie la frumusețea acestei lumi. și eu scriam poezii în liceu și aveam vreo 3 fani în clasă. nu le ceream bani să citească ce-am scris, mă bucuram să aibă răbdare să arunce o privire. unde găsesc bloguri de versuri? sau, dacă nu sunt, de ce nu-și face nimeni?

dați o căutare cu ”bloguri cu versuri”. o să vedeți că ”versuri” pe internet are în acest moment înțelesul de ”lyrics”. e vorba de versuri la diverse melodii. păi n-am eu dreptate când spun că potențialul blogurilor nu este exploatat nici la jumate de către cei care ar putea să-l exploateze?

dacă cineva vrea să pună versuri online și nu are unde, eu mă ocup să fac blogul poeților din București și să-l promovez cât oi putea de bine.

Anunțuri