pe 20 a început primăvara astronomică. adică primăvara în care inflația va atinge cote astronomice? să vedem…

primavara

s-a deschis sezonul la greve. 15.000 de sindicaliști afiliați la cartel Alfa vor picheta astăzi sediile prefecturilor și Ministerului Muncii din toată țara. sunt nemulțumiți că o ordonanță guvernamentală le taie din sporuri. eu am impresia că reprezentanții Băncii Mondiale nu sunt tâmpiți. ei au recomandat eliminarea sporului de vechime. aflu că la stat se mai dă spor pentru cunoașterea unei limbi străine. parcă trăim în filme cu proști…

”…reprezentantii institutiei au recomandat inclusiv eliminarea sporului de vechime din salariu si cresterea salariilor de la stat in functie de concurenta cu pozitiile similare din mediul privat.”

interviu cu SOV în EVZ. parcă de data asta nu mai e așa dominator cum a fost în interviul de acum câteva zile pe hotnews.

I.L.: Vă simţiţi cel puţin moral responsabil (pentru prăbușirea FNI)?
Nu mă simt responsabil de absolut nimic. Scumpa mea, uită-te în jur, City Bank, UBS, Merryl Lynch…

I.L.: Dv. aţi spus că poporul român trebuie să fie mândru că este contemporan cu dv.
Şi nu v-a plăcut? Ha, ha, ha. Am spus altceva: că poporul român trebuie să înveţe să convieţuiască cu mine. Când am fost întrebat de ce nu plec din ţară, am spus, cu cinismul care mă caracterizează, că veţi fi obligaţi să învăţaţi să convieţuiţi cu mine.

M.M.: Vă întâlniţi cu Voiculescu şi Patriciu?
Nu. Cu onestitate: cred că ne dispreţuim reciproc.

din Gândul aflăm că lui Iliescu îi place de Crin Antonescu și că regretă că nu e în PSD. ar fi un bun candidat la președinție. după părerea mea, Antonescu nu regretă la fel de mult că nu se află în PSD. Udrea se declară dezamăgită că noul președinte al PNL și-a începu mandatul cu un atac la Băse. păi cu să începi cursa pentru Cotroceni, dacă nu cu o lansare de ouă răscoapte către principalul competitor?

dacă te uiți la peisajul declarațiilor oamenilor politici în acest an, ai impresia că ai ieșit la joacă prin parc și habar nu au că vine furtuna. tot auzim îndemnuri la responsabilitate și programe economice de criză, dar explicațiile economice sunt în continuare acoperite de jeg. fiți atenți aici – guvernul suedez nu se încurcă cu salvarea SAAB! îmi tot zic de vreo lună de zile: criza încă nu a ajuns la noi, sunt doar averse prevestitoare. dar o să ne scuture zdravăn, măcar de-ar scutura și niște scaune pe care stau unii cu nuci seci în loc de creier…

și dacă tot răsfoim New York Times, să aruncăm un ochi în curtea vecinilor americani – a acestor proști care conduc lumea printr-un noroc chior… administrația vrea să cumpere bad assets pentru a mai ușura povara băncilor. dar nu cumpără și gata – are un plan. poate că SOV are dreptate când spune în același interviu: oamenii de afaceri vor scoate țara din criză. Obama așa pare să creadă…

”The plan relies on private investors to team up with the government to relieve banks of assets tied to loans and mortgage-linked securities of unknown value. There have been virtually no buyers of these assets because of their uncertain risk.”

numai nepricepuți avem în țara asta? proiectul pentru noul cod civil ar conține niște prevederi care ar putea face din România destinația exotică a cercetătorilor din domeniul medical care nu au unde să facă experimente pe oameni. treziți-vă băi amețiților și faceți-vă că lucrați!

câteva mii de oameni au participat la înmormântarea lui Ion Dolănescu. îmi place că fiu-său Ionuț a cântat la înmormântarea tatălui său ținând în brațe copilul pe care răposatul și l-a dorit foarte mult. ieri la o stație OMV am auzit o discuție între angajați, în timp ce alimentam… – am fost și eu acolo la Ateneu unde l-au pus, am aprins și eu o lumânare; – hă, te-ai dus până acolo să aprinzi o lumânare? – adică de ce nu, a fost un mare cântăreț…

Craiova i-a căpăcit pe cei de la CFR cu 4-1, aseară. frații Costea au marcat amândoi. Constantina Diță Tomescu a câștigat cursa de 10 km prilejuită de maratonul de la Tokyo.

cam așa se vede primăvara asta. cam tensionat, parcă. hai la treabă, o săptămână bună!

Anunțuri