talibani din două țări – uniți-vă! liderii talibani din Afganistan și Pakistan s-au înțeles între ei să formeze un front comun în fața americanilor năvălitori. asta în condițiile în care președintele Obama a aprobat trimiterea a încă 17.000 de soldați în Afganistan, plus 4.000 care să antreneze forțele de securitate afgane. nu prea știu cum să câștigi un război în fața unui inamic care a pregătit tineri luptători specializați în atentate sinucigașe pentru a te întâmpina…

talibani

Pakistanis attended a funeral for a victim of a United States missile attack

v-am zis eu că Nano e mașina viitorului. jurnaliștii britanici de la Autocar au testat-o și s-au declarat încântați: ”it really is an indian contribution to the new world of motoring”. Nano a fost lansată pe 23 Martie, dar va începe să fie livrată abia în luna iulie. din aprilie, puteți să vă înscrieți pe listele de așteptare. singura mea părere de rău este viteza ei deocamdată destul de mică – maxim 105km/h. nu de alta, dar îmi făceam speranțe ca această mașină să care din București toate speciile din atlasul de mitocănie urbană. și repede.

Radu Berceanu a avut și el o idee. din păcate ideea lui nu viza terminarea în luna aprilie 2009 a 7 autostrăzi cu 12 benzi. domnul Berceanu s-a apucat să vorbească despre devansarea alegerilor prezidențiale din noiembrie. hai să le facem în iunie, că tot avem și parlamentarele europene atunci, și-a zis domnul Berceanu.

domnule Berceanu, ca să zic așa, hai să le facem pe 26 august, cu ocazia concertului Madonnei la București. că tot va atrage concertul mai multă atenție decât parlamentarele UE. în schimb domnul Geoană a dat o replică timidă și nememorabilă: că e propunerea lui Berceanu e o fumigenă, o temă falsă, o propunere improvizată, iar răspunsul PSD este ”niet”. o altă replică greșit direcționată la aberțiile lui Berceanu a dat Valeriu Zgonea, tot din PSD:

„Domnul Berceanu bate câmpii. Îi amintesc de recomandarea şi dorinţa expresă a UE ca să nu fie organizate alegeri naţionale cu alegeri pentru PE şi ca temele naţionale să nu se suprapună cu cele europene.”

de ce frate să ne comportăm ca niște copii de grădiniță? ”tovarășu Berceanu, nu avem voie să organizăm alegerile mai devreme, că ceartă tovarășa învățătoare U.E.” clasa politică la noi e clasa I, nici abecedarul nu l-a terminat! nu le facem mai devreme pentru că în noiembrie am stabilit că le facem! până atunci nu mai avem treabă? mamă ce i-aș spune vreo două lui Berceanu, așa pe principii…

dar ce să-i faci, așa se întâmplă când e nevoie ca FMI să acționeze în interesul României și să obțină de la marii jucători bancari garanții scrise că nu vor retrage capital de pe piața românească. dacă nu făceam împrumutul de la FMI, BNR era în stare să obțină pe barba ei garanțiile astea?

să vă spun ceva, români din toate colțurile globului și mai ales politicieni de Dâmbovița. aveți ce învăța de la Cosmin Olăroiu, fostul antrenor al Stelei și al formației arabe Al-Hilal. invitat aseară la Nașul, Olăroiu a vorbit despre demnitate. nu știu ce s-a întâmplat exact la Al Hilal, de unde a plecat după un mare scandal, regretat de publicul fanatic, dar la Nașul Olăroiu ne-a propus nouă românilor să nu ne mai îndoim de spate atâta. am auzit un antrenor de fotbal vorbind frumos despre poziția de egalitate pe care o avem față de oricare alt neam de pe lumea asta.

cosmin olaroiu

să zicem că aș avea de ales între Olăroiu și politicienii din 5 partide pentru o prestație de o oră la orice liceu din București, în care să le vorbească elevilor despre cum să trăiești ca să fii fericit și demn. după ce l-am auzit aseară spunând, Olăroiu s-ar clasa pe primele 3 locuri.