se apropie alegerile în Republica Moldova. comuniștii, care sunt la putere, fac tot posibilul ca prin nările fraților de peste Prut să nu mai adie alt vânt decât cel rusesc. orice acțiune sau eveniment care amintește de România (și prin asta de UE) primește calificativul ”interzis”. Anda Adam și Class au fost întorși de la Vama Albița (peste Prut), după ce au fost ținuți 2 ore în Vamă. mergeau la Căușeni și Bălți, pentru două spectacole, la invitația unor candidați moldoveni. citiți mai bine ce scrie Stela Popa, jurnalist basarabean, pe blogul ei:

”După ce zilele trecute, sute de cetăţeni români au fost întorşi din drumul lor spre R. Moldova, iată că, mai nou, fără nici un fel de explicaţie, aceeaşi metodă este aplicată şi pentru artişti. (…)

Aşadar, explicând mai pe moldoveneşte, mesajul indirect ar suna cam aşa: stânga împrejur şi înapoi în România!

Să spun că ceea ce se întâmplă este aberant? Nu mai e o noutate. (…)

(…) Dar oare de ce în utimele campanii electorale (să nu uităm aici şi de Ziua Limbii şi Independenţei, din ultimii ani) nu a fost interzis şi accesul artiştilor din Rusia care veneau să concerteze în R. Moldova? Nu e acelaşi lucru? Dar, vorba ceea: interesul poartă fesul.”

uau, să vezi ce mesaje naționaliste pro-românești le-ar fi transmis Anda Adam moldovenilor ;). nu știu ce se va întâmpla la alegerile din 5 Aprilie în Moldova, dar teamă-mi e că numai democratic nu va fi procesul de votare… răsfoiți mai pe-ndelete blogul Stelei pentru a înțelege mai mult din atmosfera de acolo.

a, dar să nu credeți că autoritățile române sunt mai prietenoase cu moldovenii decât autoritățile lor cu românii. citiți aici (am tot auzit de asta de câteva zile dar am uitat s-o pun sus) despre expulzarea scriitorului român Vakulovski. n-am auzit de el până zilele astea, n-am citit ce-a scris. dar nu contează. ideea e ce-a pățit.


Anunțuri