piti

golul lui Marica a fost singurul moment în care băieții au arătat a fotbaliști mondiali aseară. știu că au alergat, că s-au zbătut, că au dat totul etc. dar la faza asta au jucat fotbal. numai că au jucat fotbalul pe care și l-au amintit, pe crâmpeie, de la echipele mari din Europa, pe unde joacă. în rest, ”echipa” noastră națională are exact orizontul temător pe care i l-a desenat antrenorul: orizontul mediocrității.

ce-a declarat acest antrenor la final?

Din păcate, asta e forţa noastră, atît putem acum. Nu ne-am lăsat bătuţi pînă la final, cred că e singurul aspect pozitiv din această înfrîngere”.

nu e adevărat. nu asta e forța noastră. forța stă în încrederea în sine, în speranța nebună că poți să bați orice echipă. mai țineți minte cum a jucat Turcia la ultimele Europene? acest antrenor care s-a lipit de scaun nu va putea niciodată să dea echipei un astfel de avânt. dăm iar vina pe ghinion, pe arbitrii, pe ofsaidul de la al treilea gol al sârbilor. dar faptele, Piți, vorbește! 😉

astea sunt niște observații la rece. dacă privim din altă perspectivă, trebuie să admitem că aseară au jucat niște adevărați profesioniști, antrenați de un domn civilizat, cu atitudine, care nu a lovit nici un ziarist. pentru că la noi în țară arbitrii au ajuns să vină cu pistolul la meci…

update: mă uitam la poza cu Pițurcă luată de pe gsp.ro ieri. asta de-aici. și o comparam cu cea de mai sus. în asta de mai sus, numele sponsorului se poate citi fără dificultate pe haina antrenorului: URSUS. în cealaltă, scrie invers… îmi zic: mă, aștia au fost așa idioți încât au imprimat de-a-ndoaselea numele? dar după o matură chibzuință îmi dau seama unde e eroarea – la dtp-ul de la gsp.ro. au dat un flip la imagine ca să-l întoarcă pe selecționer cu fața spre dreapta, fără să se gândească la scrisul de pe haină… SUSRU!