doi oameni care vor să insufle încredere românilor cu vorbe frumoase

doi oameni care vor să insufle încredere românilor cu vorbe frumoase

vântul răcoros al primăverii suflă peste munții politicii românești. cei doi munți frați, Băse și Boc, ne îndeamnă să ne umplem plămânii cu încredere și să ieșim la atac, cu ținta: credite de la bănci. Boc spunea că el, în situația unui cetățean cu venituri medii, nu ar ezita – și-ar face credit. ce păcat că nu se află în această situație :D. cu veniturile declarate în acest moment, președintele poate să ia un credit pentru două camere în Crângași, premierul pentru 3 camere într-o zonă rezidențială nou-construită.

citind despre creditele la nivel înalt, mi-au căzut ochii și pe știrea asta: fotografii din arhiva armatei americane postate pe flickr. cel puțin asta de mai jos merita să fie pusă acolo.

armata-americana

doamnelor și domnilor, primiți vă rog cum se cuvine anunțul candidaturii la președinția României a principelui alteța sa principială care are ceva legătură cu casa regală Radu Duda. mulțumesc, mulțumesc, trecem mai departe…

tinerii basarabeni anunță noi proteste astăzi la Chișinău. primăvara nu s-a terminat încă! partidele de opoziție se desolidarizează față de acest miting și le cer protestatarilor să fie pașnici. vreo 200 de tineri sunt după gratii, după ce au fost reținuți zilele trecute. autoritățile continuă să peroreze aberații despre o lovitură de stat. mesajele de pe twitter și facebook vorbesc în schimb de revoluția florilor.

în timp ce noi stăm cu ochii ațintiți pe primăvara de la Chișinău, pe plaiuri mioritice se petrec mici destituiri care trec neobservate. șeful Poliției Capitalei, chestorul Marian Tutilescu, a fost schimbat din funcție. motivul: a avut informații legate de scandalul de la Mall Plaza (ăla cu firma de pază), dar nu le-a folosit. adică n-a făcut nimic. păi, stați numai puțin domnilor: dacă ăsta e motivul pentru care a fost demis, cuvântul care îmi vine mie în cap în momentul următor este ”anchetă”, pe când lui Tutilescu i se propune să conducă Direcția Regim Permise și Înmatriculări Vehicule. iar el acceptă. ah, dacă el acceptă, e ok, scuze :D!

în final, ca să vă relaxați, dați cu pietre aici – ministrul de finanțe către mici întreprinzători:

„Daca nu poti plati nici macar 500 de euro la stat, anual, inchide!”

păi plătesc tati, dar să văd că face și statul ăsta al lu matale ceva pentru mine. hai că m-ai enervat…

o zi bună tuturor tinerilor la minte!

update – un interviu cu Voronin, care e o vulpe bătrână. și comunistă, desigur :D. găsit la mănac.