există anumite ritualuri de igienă corporală pe care e musai să le îndeplinești. te speli, te tunzi, elimini substanțe care nu-i mai sunt necesare organismului. vezi tu, faci ce trebuie ca să fie bine…

fa orice, dar nu-ti taia unghiile in public. macar nu pe alea de la picioare...

fa orice, dar nu-ti taia unghiile in public. macar nu pe alea de la picioare...

îmi pare rău să te anunț, în schimb, că nu ajunge, dacă vrei să fii un om civilizat. contează când și unde faci toate astea. sunt lucruri care se fac în public și lucruri care nu. cum se întâmplă de cele mai multe ori, problema e că te văd oameni. știu, igiena e un lucru natural. dar e și un lucru intim. oamenii fac asocieri – așa se întâmplă să îi deranjeze că te văd îngrijindu-ți tu corpul în public.

tăiatul ungiilor se asociază cu ceva mizerie și chestii mici care sar primprejur și pot nimeri în locuri în care nu ar trebui să fie. dacă eu sunt cu gândul la o cină hrănitoare în drum spre casă, iar tu îți tai unghiile în fața mea, în autobuz, se amestecă imaginile și obțin fragmente de ungii în loc de delikat, în ciorbă. urât! plus că nu știi unde sare unghia aia, s-ar putea chiar la mine în poală. caz în care reacția mea firească și de bun simț ar fi să te arunc pe geam cu tot cu unghieră sau foarfecă.

conteaza mult si ce inveti de mic

conteaza mult si ce inveti de mic

există de asemenea în anumite locuri o înțelegere greșită a nevoii de ușura organismul rapid de surplusul de substanțe. de cele mai multe ori lichide. unii oameni sunt de părere că o parcare în fața unui bloc, care are norocul să se învecineze cu zidul unei școli, este un loc la fel de potrivit pentru o ușurare din astea ca o toaletă publică.

nu-mi mai bat capul să explic aici motivele pentru care un astfel de comportament violează bunul simț feciorelnic. e dovadă de lipsă de pudoare și de prostie. ți se pare că nu te vede nimeni? exclus! întotdeauna se găsește cineva la un balcon sau la o fereastră, într-o mașină sau pe stradă, care aruncă un ochi întâmplător către îndeleltnicirea ferită.

te rog frumos să nu mai încerci să te justifici! dacă urinezi fără jenă în spațiul public ești nesimțit și gata! nu vreau să fiu nevoit să aplic metode de coerciție violente, la cursurile mele.

Reclame