logica

am creat o cauză pe facebook pentru păstrarea orelor de logică în programa de liceu. nu înțeleg ce e încapul ministrului Andronescu (ce interesantă e limba română) și al celor de la MEC, de vor să o scoată. cauza, pe care o găsiți aici, a adunat 50 de membri la sfârșitul primei ei zile de existență. mă declar mulțumit.

am văzut că s-au alăturat cauzei oameni pe care nu-i cunosc, de care n-am auzit. e un sentiment plăcut că niște necunoscuți împărtășesc aceleași valori. îmi propun ca dimineață să dau o raită prin profilurile lor. puțin dezamăgit că numai 15 din cei 83 de prieteni ai mei de pe facebook au ”semnat”. hai fraților, vă aștept, că deocamdată mai harnici sunt alții, chemați de alții în ajutor!

vrem-logica-inapoi

sper ca după Paști lucrurile să se închege într-un protest organizat. și pașnic, desigur :). dacă aveți idei de banere, vă rog nu le țineți pentru voi! eu m-am gândit la cel de mai sus. voi căuta în zilele următoare să ilustrez cât mai bine, cu linkuri utile, pozițiile celor implicați.

îngrijorarea mea cu privire la susținerea publică de care se va bucura sau nu această inițiativă este următoarea: mulți nu au făcut logică așa cum se cade în liceu și au impresia că e o materie plicticoasă și ininteligibilă. asta nu e vina logicii, să ne înțelegem. e vina celor care o predau sau a programei prost întocmite – teoria medievală a termenilor, definiții și clasificări inutile etc., în loc de logica predicatelor și alte lucruri mai utile și mai interesante.

deci, dacă tot veni vorba, păstrați logica și îmbunătățiți predarea ei. ok? sper că ne-am înțeles…

Anunțuri