‘neața! dacă ești bugetar și sperai la o mărire, veștile sunt proaste – Guvernul a înghețat salariile până la sfârșitul anului. în condiții de criză, măsuri de criză. dar parcă altfel suna melodia în campania electorală… dar de, ne-am obișnuit cu maneaua asta.

obama

nu știu dacă New York Times este un ziar cu preferințe democrate. tot ce se poate. dar citesc zile la rând știri despre calitățile de manager și om politic ale domnului Obama (președintele Statelor Unite) și mă-ntreb și eu: comentatorii atotștiutori și anonimi de pe site-urile de știri, care reușiseră ei cu mintea lor antrenată, să identifice în el o marionetă manevrată de grupuri de interese și fără nimic în cap, la ce film se uită?

președintele cică ar fi adoptat o politică bună în privința pericolului care îi păștea pe cei trei mari giganți auto americani – Chrysler, Ford și General Motors. a declarat că aceștia au la dispoziție nu știu câte săptămâni să-și rezolve problemele și să găsească o soluție să supraviețuiască. dacă nu, guvernul e pregătit să-i lase să se ducă în faliment. deși mulți au crezut că joacă la cacealma, președintele a reușit să lase impresia că nu glumește și să pună presiune cât a trebuit. am citit în același articol despre cum a început să se informeze și să învețe despre industria auto încă înainte să-și preia fotoliul, citind brief-uri în timpul cinelor cu soția și copiii la Washington.

m-am întins atât pe subiectul ăsta pentru că mi se par penibili cei care comentează politica din SUA având impresia că nu e nici o diferență semnificativă între ei și noi, pentru a lua un exemplu la întâmplare. adică ei sunt un fel de noi, dar mai nesimțiți, mai războinici și mai norocoși. altfel, noi suntem mai deștepți, mai frumoși, mai bonomi. aiurea, diferența reală e că ei muncesc, sunt întreprinzători, iar noi așteptăm să ne pice de-a gata. de la vlădică la opincă…

parintii premierului Emil Boc

parintii premierului Emil Boc

haiti! nu știu cum se face că am dat, imediat după articolul despre Obama, peste unul despre părinții premierului Emil Boc. oameni simpatici, demni și muncitori. probabil că se necăjesc amarnic când aud pe la televizor tot felul de glume despre fiul lor – că ar fi marioneta lui Băsescu, că ar fi mic la stat și la sfat etc. hai măi, nu mai fiți răi, amintiți-vă și voi că orice om are o mamă!

astăzi avem protest în capitală. sindicaliștii CFR protestează împotriva reducerilor de personal anunțate de guvernul (ghici!) Boc. va fi un miting în parcul de lângă Gara de Nord și un marș până în Piața Victoriei. probabil că traficul va fi dat puțin peste cap (de parcă n-ar fi fost destul de dat deja) între orele 10.30-12.30.

dacă mă întrebai ce se mai întâmplă cu hoții care îi furaseră lui Gigi Mercedesul, îți ziceam că i-au arestat. parcă așa citisem zilele trecute. dar nu, nu prea au reușit. l-au prins pe Sandu Geamănu (liderul, din câte am înțeles), dar alți trei și-au luat zborul la timp. ”scurgeri de informații” ha ha =)).

Cotidianul:

PSD urmează să încheie un contract cu firma Benenson Strategy Group, probabil cea mai importantă companie de consultanţă politică din Statele Unite, cea care a asigurat victoria în alegerile prezidenţiale a candidatului democrat Barack Obama.

n-a asigurat fraților nimic. ”a contribuit” eventual. încetați să mai credeți că în locul lui Obama poți să pui orice maimuță și că totul e o mașinărie de marketing bine unsă. este și asta, dar nu știu cum aveți impresia că numai americanii, mai prostuți din născare, nu s-ar prinde că totul e un circ, iar noi de-aici de la paralela 45, unde oamenii se nasc cu 2 creieri, am simți imediat că avem de-a face cu un show fără substanță. poate să vină și mama consultanților, dacă Geoană nu-și face el treaba de candidat cum trebuie sau lumea nu-l place, n-are cum să câștige.

a, să nu uit știrile din sport :D. toată suflarea dinamovistă a amuțit – Poli Timișoara le-a administrat un sec 4-1. deci ciocu mic. iar Lucescu se pregătește să resusciteze naționala și vrea să joace 4-4-2. ok man, do what you gotta do!

Anunțuri