știu că e lame să iei conținut de pe alte bloguri și să-l postezi pe blogul tău. dar parcă dacă iei de pe blogul tău și pui pe blogul tău nu e la fel de rău. acolo potretul ăsta robot al șoferului nesimțit de București stă într-un context literar. aici mi s-a părut că poate sta și singur. așa că iată-l:

– șoferul bucureștean nesimțit se conduce după un singur principiu în viață: ceilalți sunt idioți! printre cele mai nevinovate dintre măgăriile lui sunt următoarele: nu dă semnal când schimbă banda, nu dă prioritate pietonilor la zebră, nu lasă loc să mai parcheze și altul, nu mulțumește când îl lași să se bage în față (e convins că asta s-a întâmplat exclusiv datorită abilității sale de pilot de formula 1), nu știe că linia de tramvai e rezervată tramvaiului, îl doare-n fund dacă blochează intersecția când e aglomerat, nu te lasă să faci vreo manevră care l-ar abate pe el măcar cu vreun milimetru de la traseul ideal, nu te vede nu te aude – ca partener de trafic, ești doar un obstacol pe roți. cam asta NU face. în principiu, nu repectă 60 până la 70% din regulile de circulație și de bun simț.

să vedem, totuși, ce FACE, că tot s-o pricepe el la ceva: în primul rând, consideră claxonul o prelungire naturală a degetelor, iar dacă ar putea, ar claxona în loc să sune la ușă, parchează în plină stradă sau pe trecerea de pietoni ca la el în curte, face stânga în intersecții în care e obligatoriu înainte și depășește coloana de mașini pe contrasens. singurul mijloc de transport pe care nu-l încurcă într-un fel sau altul e metroul. față de motocicliști și bicicliști are ură de rasă. nu își aprinde farurile seara sau când plouă; dacă sunt stricate, nu și le repară; dacă le aprinde, aprinde și proiectoarele de ceață, ca să te orbească pe străduțe. toată lumea trebuie să știe că și-a cumpărat boxe noi.

figura șoferului bucureștean exprimă sentimente puține, dar exersate: dezgustul față de existența altor șoferi, indiferența față de semne și marcaje, ura de ”moldoveni”. dacă n-are lanț, are ghiul; măcar un telefon sclipicios, și tot are ceva să-ți fure ochii când coboară din mașină să urle la cel cu care s-a bușit. dacă are accident, nu este niciodată vinovat.

îi place foarte mult carnea.

Reclame