ocupat până peste cap cu ceva treabă (sunt încă departe de a mă obișnui :P), am fost ca struțul în ultimele zile. am băgat capul în nisipurile mișcătoare ale proiectelor online, surd și orb la zbaterile lumii. dacă de lumea politică românească e vorba – penibile zbateri, din ce mi-a mai trecut pe la urechi.

azi timpul nu are mai multă răbdare decât ieri. dar am deschis, cu ochii încă somnoroși, hotnews.ro, să văd – om fi ieșit cumva din criză și eu habar n-am că nu mai e nevoie să muncesc…

domnul Tariceanu, pe vremea când punea lucrurile la punct

domnul Tariceanu, pe vremea când punea lucrurile la punct

prima știre pe care-mi cad ochii: cum l-a păcălit Tăriceanu pe Antonescu. zic, hopa! Tăriceanu se ține de șotii! și chiar se ține, într-un fel școlăresc de ți-e mai mare dragul. îl mai țineți minte pe domnul Tăriceanu, nu? domnul cu cravată roșie care apărea la televizor până nu demult și anunța scumpiri, impozite sau măsuri necesare pentru bunăstarea și fericirea tuturor românilor. spunea, în principiu, că el muncește ca nouă să ne fie bine.

și noi l-am crezut, am zis că e om cinstit, cine ar avea inima să apară la TV și să mintă un întreg popor? dar uite că – Surpriză! – domnul Tăriceanu mai umblă și cu fofârlica. sâmbătă a fost congresul PNL, la Brașov, unde s-a anunțat lansarea la apă a bărcii prezidențiale Crin Antonescu. toată suflarea PNL-istă s-a strâns acolo, să-și ovaționeze liderul. mai puțin domnul Tăriceanu, care, spune dumnealui, s-ar fi aflat într-o emisiune la TVR la ora 13. ”Crine, îți jur cu ochi-n lacrimi, am vrut să vin frate, dar uite! am vorbit la TVR, n-am putut nicidecum…”

numai că emisiunea la care a fost domnul Tăriceanu sâmbătă a fost înregistrată vineri. de altfel, nici realizatorul ei – Bogdan Chireac – nu putea fi sâmbătă la București, pentru că era la Iași, unde participa – spune dumnealui – la un seminar despre nuș ce chesii înalte, alături de opoziția din Moldova; ba la un miting PSD! – spune hotnews.

bine, pe lângă aerul ușor absurd al acestor scuze invocate deopotrivă de premier și jurnalist (parcă jurnalist e domnul Chireac), cât de fraier poți să fii să nu-ți dai seama că n-o să țină? nu știi și tu că la emisiunile în direct SCRIE ”în direct”? s-o fi prins cineva că n-a fost live chestia de la TVR de sâmbătă, pornind de la amănuntul ăsta, nu?

și nu pot să nu sar repede cu gura și să nu generalizez, ca tot românul, și să întreb arțăgos: da când erai premier, când erai premier ți-a mai scăpat câte una din astea fofârlite, domnule Tăriceanu? ți-or mai fi scăpat, este? auzi, dar la toți le mai scapă, nu? așa mă gândeam și eu. fapt pentru care taaaare mă nedumerește ce atitudine trebuie să adopt eu, mai exact, când vă citesc numele pe buletinul de vot…

Reclame