orașul are 17.094 locuitori, conform recensământului din 2002. așa zice wikipedia. principalele lucruri pe care le știi despre el: până la apariției Autostrăzii Soarelui, o luai pe acolo în drum spre mare. dacă vrei să eviți aglomerația de pe autostradă, la vârf de sezon, o poți lua și acum.

în afară de asta, orașul l-a dat țării și lumii pe scriitorul Alexandru Toma, care a fost și membru titular al Academiei Române. tot wikipedia ne informează.

ei bine, începând de aseară, Urziceniul a mai băgat în față 11 titulari. și un Bursuc. după ce a bătut pe FC Timișoara la ea acasă, iar Dinamo a încasat-o în Ștefan cel Mare de la FC Brașov, FC Urziceni va deveni, cel mai probabil, campioana la fotbal a României. ”cel mai probabil” pentru că Timișoara a pierdut 6 puncte aiurea, pe la începutul campionatului, și i-ar putea fi date înapoi. chiar și așa, FC Urziceni ar avea nevoie doar de un egal cu Steaua, în ultima etapă, pentru a fi siguri că iau campionatul.

sunt două lucruri frumoase în victoria asta a fotbaliștilor și a antrenorului lor, Dan Petrescu. felul în care au câștigat acest campionat și felul în care au primit adversarii lor de aseară înfrângerea. publicul Timișoarei i-a aplaudat la scenă deschisă, la sfârșitul jocului, pe Dan Petrescu, pe Pădurețu, Bilașco, Todoran etc. probabil că a fost și bucuria că o echipă din provincie câștigă din nou campionatul, dar totuși – Timișoara mai avea șanse la titlu înaintea acelui meci. deci jos pălăria pentru spectatorii timișoreni.

cât privește modul în care Petrescu, echipa și conducerea administrativă (vi-l amintiți pe MM :D?) a echipei au câștigat campionatul, a fost cam așa: au tăcut și au jucat. în vreme ce conducătorii și antrenorii echipelor din București dădeau din gură, din buric, din degetele care răsfoiau bancnotele de euro, semănau scandal și lăsau în urma lor mirosul greu al îmbogățitului necioplit, în vreme ce fotbaliștii din București aveau așa niște aere de vedetă încât te întrebai cum de mai catadicsesc să intre pe teren, că la valoarea lor ar fi trebuit să câștige de-acasă, la Unirea Urziceni oamenii tăceau și munceau la antrenamente.

dacă tot vorbeam de conducător, nici nu știu cine e patronul clubului, iar ăsta e marele lui merit. știu că MM Stoica tot apărea pe la tv și mai exersa discursul ironic împotriva bucureștenilor, dar nu mi-l amintesc sărind peste cal în sezonul ăsta. dar eroii principali sunt jucătorii și mai ales Dan Petrescu. Petrescu știe de la Chelsea cum se face treabă, știe că munca și seriozitatea sunt în cele din urmă răsplătite. așa că a pus osul și a strâns din dinți. acum va juca în grupele Ligii Campionilor și îi doresc să întâlnească Chelsea în primul meci!

Reclame