ei bine, nu!

logica nu moare. l-am sunat aseară pe profesorul Săndoiu să-l întreb ce se mai întâmplă cu coana logică: mai e în programa de liceu sau nu? căci vă amintiți, voiau să o scoată mintoșii de la Minister, în frunte cu madam Andronescu, fie-i amintirea delete.

ei bine, a rămas. și anume cu titlul de ”Logică și…” încă ceva (mi-a spus Săndoiu, dar am uitat. evident, o chestie care dă bine politic și sună mai pompos, dar important e că a rămas logica acolo).

cum de le-a venit mintea la cap acestor domni și au renunțat la plănuita înlocuire a logicii cu educația pentru societate? păi au ținut, în sfârșit, cont de recomandarea comisiei de specialiști (încurcate sunt mecanismele ministerelor ;)). care comisie a zis că nu se poate, mă-nțelegi, să scoatem din programă o disciplină așa de importantă.

ceea ce nu a împiedicat-o, totuși, să o ciuntească care pe unde a putut, prin programă – umplând adică paginile de cuvântul ”societate”, despre care Săndoiu zice că apare acolo unde își are locul și unde nu. și ce s-au mai gândit ei – că nu e musai să învețe copiii la orele de logică și cum e cu propozițiile compuse (sau cu funcțiile de adevăr). asta, pentru cunoscători, e ca și cum ai vrea să renunți la parter, că oricum ai grădină și etaje destule!

oricum, e bine că s-a terminat (cam în coadă de pește, dar) cu bine!

Reclame