răspunsul nu este, cum ați fi tentați să credeți: ”doarme!” ascultă chestii interesante despre discriminare, responsabilitate corporatistă, politici de advocacy etc. mai cască el în barbă și mai trage chiulul scriind un post pe blog în timp ce o ureche îl ascultă pe Codru Vrabie vorbind despre activism social și strategii anti-corupție, dar e implicat și deschis. și nu vrea să fie rasist și să discrimineaze. nu, asta nu!

pe de altă parte, dacă întrebarea este ce a făcut el ca să ajungă în starea în care se găsește, răspunsul este cam așa:

la ora 8.45 trecute fix s-a întâlnit în față la Irish Music Pub din Cluj, care e un loc foarte fain, cu domnul Groparu, care e un foarte fin și băiat de treabă și cunoscător de oameni… blogger, și cu domnul Greuceanu, care a fost de curând a Paris, unde a învățat despre noi metode de a turna betonul și care e un super-băiat fain și pătimaș suporter de echipe românești. și bun băutor de coniace cu Cola.

după ce acești gentlemen hotărâți și o domnișoară mult mai delicată au ras câte o porție de gulaș genial și colțunași săltăreți cu carne, meșteriți de maestrul Hădean și stropiți cu câte o bere rapidă, am pornit spre stadion. păi, pe jos am pornit. și se urcă, de zici că stadionul ăsta e o cetate care trebuie cucerită.

foarte civilizat mergeau ardelenii la meci, fără să strice, fără să înjure, fără să arunce cu semințe sau cu alte obiecte pe jos. mi s-a părut că-și bat joc de așa o oportunitate de a-și da frâu liber instinctelor. în București, pe orice alt stadion, ar fi avut de învățat de la suporterii noștri ingenioși, care știu să-și facă simțită prezența. mă rog, niște aroganți, ardelenii ăștia…

meciul a fost cum poate știți: Clujul a jucat cam prost și a pierdut în final. ocazie cu care noi am hotărât că e momentul să ținem un mic doliu după acest eșec, stropit cu niște noi beri și ceva coniac pentru maestrul Greuceanu, că doar abia venise de la Paris.

taxi și direcția hotel, pe la 3 fără ceva, cu un taximetrist amatori de plăceri fine: asculta la radio discursul lui Vadim Tudor, pentru o porție zdravănă de râs. mi-a mărturisit omul părerea sa despre premierul Boc: a făcut cea mai mare prostie când a lăsat Clujul, unde era respectat și poate iubit, pentru București, unde a devenit marioneta lui Băsescu și a altora cu diverse interese, pierzându-și popularitatea.

uite-așa merge treaba la Cluj… și am și poze de pe drum și de la meci, poate găsesc ceva timp să le postez mai târziu.

Reclame