am tot respectul pentru Vlad Petreanu, jurnalist și blogger. îi citesc blogul, dar nu-i urmăresc emisiunea la TV. știu că se difuzează într-o zi, la o oră. nu știu nici ziua, nici ora. dacă emisiunea ar fi pe internet, sunt sigur că m-aș uita; cel mai probabil, la o înregistrare.

sunt dintre cei care au renunțat la televiziune pentru internet. dintre cei pentru care internetul a devenit mediu de lucru. sunt avantaje pe internet față de televziune? evident:

– accesul la informații e mai rapid și instrumentele mai selecție mult mai performante decât o simplă telecomandă;

– oferta este mult mai bogată decât a televiziunilor – în afară de analiștii și moderatorii care discută la televizor ce apare pe agențiile de presă, pe internet mai ai sute de bloguri, tweet-uri, profiluri de facebook etc., de la care îți iei informațiile, plus site-urile de știri;

– găsești ce vrei la ce oră vrei, nu ești limitat de o grilă de programe;

– poți să CAUȚI – filme, poze, articole, când ai nevoie de ele, și le primești pe loc;

– poți să-ți dai cu părerea în chiar momentul în care ai chef, pe când la televiziune nu te invită nimeni să comentezi;

– poți să faci tu ”emisiuni” – filme, fotografii, articole, poți să publici și tu orice fel de conținut care până mai ieri era rezervat profesioniștilor. și poți să faci asta la o calitate din ce în ce mai bună.

și altele.

cred că viitorul televiziunii este să devină un canal de comunicare de lux: imagini și emisiuni de o calitate tehnică superioară conținutului user-made, filme, reality-shows și tot ce presupune o pregătire tehnică și logistică complexe, inaccesibile oricui. televiziunea va trebui din ce în ce mai mult să-și crească calitatea programelor – altfel va dispărea. pentru că producții de doi lei sunt la tot pasul pe net, mult mai ieftine și mai ușor de făcut decât la TV.

desigur, va trebui să se sincronizeze cu internetul. iar foarte interesant va fi cum se vor face și desface banii, în noul context.

Reclame