AG Weinberger a pățit una urâtă tare. în luna Noiembrie trebuia să se desfășoare o nouă ediție a turneului Interzis FM – vezi muzici ce nu auzi la Radio. s-a desfășurat, cumva – și anume într-un fel șchiopătat și neprofesionist.

turneul presupunea concerte în 10 mari orașe. a fost un fiasco – până la urmă s-a cântat doar în 5 orașe. lumea nu a știut, afișajul stradal nu a funcționat (au apărut chiar afișe cu mențiunea ANULAT), ziariștii de showbiz au primit informații contradictorii de la organizatori etc. cine au fost organizatorii? agenția VreauBilet. în ce-l privește strict pe AG, propunerea de a participa la turneu a venit din partea impresarului Pepino Popescu.

ce a pățit, mai concret, AG? a fost angrenat într-un circ de neprofesionalism și de țepe. mai bine citiți povestea direct pe blogul lui. doar un extras:

Nu apreciem scandalurile publice si le tratam cu cata eleganta suntem in stare sa mai afisam in conditiile in care, victime ale unei sarlatanii de clasa fiind, suntem tot noi acuzati pentru faptul ca demascam neregulile unei agentii care ne-a pus, cu buna stiinta, intr-o postura nefavorabila in fata publicului.

Cu parere de rau pentru faptul ca fanii nostri sunt nevoiti sa asiste la un astfel de spectacol ridicol, cu replici zeloase, ne vom sustine pledoaria in continuare din respect pentru iubitorii de muzica si colegii de breasla si, mai ales, pentru ca este de neconceput sa lasam aceasta experienta sa se propage.

La Iasi, organizatorii au declarat ca nu au fost vandute decat 90 de bilete desi in sala au fost peste 250 de oameni ( cei prezenti la eveniment pot confirma, la fel si pozele facute in seara concertului ).

Vi se pare onesta si ‘profesionala’ replica agentiei care ne-a fost data cind am cerut explicatii de la asociatul agentiei in legatura cu concertul de la Iasi – si anume: “Maestre, de pe scena se vede cu totul altfel… artistii intotdeauna au iluzii de pe scena… noi stim cit s-a vindut la intrare…”.  Sfidator si scandalos…

articolul este un răspuns la un comunicat de presă din partea VreauBilet, redactat probabil în fugă de doamna femeie de serviciu, cu dezacorduri și virgule inedite (știu, sunt pricinos):

Referitor la declaratia artistului cu privire la organizarea turneului national, mentionam ca din cele 7 orase programate initial, au avut loc reprezentatii ce s-au desfasurate in cluburi adecvate genului muzical, case de cultura sau sali de teatru in 5 orase insumand un numar total de 187 spectatori.

Pierderile si ineficienta acestui proiect a condus la suspendarea celorlalte 2 concerte si a determinat refuzul categoric de a mai continua a fi sponsor al acestui chitarist.

Regretam faptul ca artistul a ales calea neloiala de a-si exprima nemultumirile prin intermediul unui comunicat de presa ce atrage dupa sine prejudicii Agentiei Vreau Bilet recunoscuta si apreciata atat pentru promovarea valorilor autohtone cat si pentru organizarea celor mai importante evenimente muzicale din Romania. Considerand ca am avut un aport semnificativ in dezvaluirea identitatii artistului AG Weinberger, speram ca acuzatiile aduse Agentiei sa fie retrase odata cu prezentul comunicat , altfel vom fi indreptatiti sa apelam competenta instantelor de judecata.

lumea aceasta a spectacolelor în săli impropriu-numite ”de spectacol”, lumea cântărilor în săli de sport și case de cultură năruite, o lume meschină și lipsită de orizont – are rechinii ei, ca orice lume în care se învârt niște bani – mulți / puțini. știm bine că există o mafie a afișajului stradal și că trebuie să ai tipărite zeci de mii de afișe și zeci de oameni care să le lipească regulat peste afișele altora, dacă vrei să strângi public în sală. știm bine că organizatorii spectacolelor și impresarii îi tratează pe artiști ca pe niște sclavi.

mai știm și pe unde se cântă – prin săli de sport, prin case de cultură vechi de zeci de ani, prin teatre. în cazuri mai fericite, prin cluburi. poate că situația jalnică de a nu avea în toată țara asta o sală de spectacole modernă, în care să încapă câteva mii de oameni și să se simtă bine, confortabil – poate că situația asta se datorează și rechinilor-organizatori de spectacole care mențin un status quo decrepit în relația cu artiștii și cu publicul plătitor de bilet. staus quo în privința lipsei de respect și a profesionalismului.

ca să închei, vreau să vă spun de ce îl cred pe AG Weinberger și nu pe cei de la VreauBilet. pentru că îl cunosc și m-am uitat în ochii lui, când am discutat la b-cafe. am văzut un om serios, care nu se pretează la lucruri josnice, cum ar fi denigrarea unei agenții super-profesioniste și implicate. am văzut un om corect și generos, care invită alături de el în concerte tineri talentați și le întinde o mână, să crească (mă gândesc la concertul din august, cu puștii de la The Real Fam). pentru că are, cadou de la Observatorul Astronomic, o stea botezată cu numele lui. și pentru încă multe alte motive.

cred mai degrabă într-un om cu stea decât într-o agenție cu afișe. vreau bilet, dar nu oricum!

Reclame