Very Christmas & a Happy New Year!

sărbători.

du-te la masă la ai tăi. la ai ei. la fini. la nași. du-te la o plimbare în parc. du-te să-l vezi p-ăla mic, du-te s-o vezi p-aia mică. ai deja o vârstă la care îți permiți niște nepoți. e îngrijorător.

și în toate vizitele astea, agață-ți de gât aparatul de fotografiat și umple cardurile. e setat pe ”jpeg fine” și îl lași așa, indiferent de ocazie. să iasă poznele frumoase. card de 2 Giga. cam 4 Mega o fotografie. vreo 500 și ceva de pozne pe un card.

după vreo 2 săptămâni de evenimente nu mai știi care de unde sunt. ce caută mama aici? doar n-a fost cu noi la aia mică. aaaa, nu, stai că astea sunt de la masă de la nași… aham, de aici încep celelalte…

NU vei sta niciodată să le selectezi, să le păstrezi doar pe alea bune. vei mai șterge câte una în care nu-i va conveni cuiva cum arată. sau ai ieșit cu ochii roșii. nu le vei redimensiona la 1000×800 px și vreo 100 dpi, că n-o să stai să faci batch pentru niște poze cu friptură. le vei copia acolo într-un folder – poze Revelion 2010 etc. – și vei uita de ele pentru o vreme.

așa îți vor invada laptopul, hardul extern, stick-urile – că doar pe card nu le vei mai putea ține. doar trebuie să faci unele noi… când ultimul răcnet era un FED rusesc la care trebuia să setezi expunerea manual nu făceai câte 15.000 de poze la un bairam.

old times, happy times!

Anunțuri