am vorbit într-o lecție anterioară despre cum să eviți să-ți tai unghiile în autobuz, sau în public. ei bine, se pare că unii dintre cursanți nu au înțeles bine. unghiile trebuie tăiate, și curățate și pilite și dacă vă face plăcere lustruite și manichiurizate. spuneam doar că nu în public. dar TREBUIE, și eu zic că trebuie tăiate toate.

pentru a face lucrurile mai simple, vă reamintesc că omul are două mâini și 10 degete, câte 5 la fiecare mână. atunci când vă tăiați unghiile, aveți de retezat 5 unghii de la mâna stângă și, atenție, 5 de la mâna dreaptă. unghia de la degetul mic este o unghie ca oricare alta și nu ar trebui să se bucure, conform standardelor bunului simț, de un tratament preferențial.

există un curent de opinie care susține contrariul și pe care îl critic cu aplomb. adepții acestui curent sunt cunoscuți îndeobște drept unghiulongi și se caracterizează prin aceea că preferă să-și lase unghia de la degetul mic mai lungă decât celelalte unghii.

pe lângă aspectul total inestetic pe care îl dobândește astfel mâna, unghiulongul violează, prin filosofia sa de viață, cele mai elementare norme de igienă. pentru că el nu se mulțumește doar să-și lase unghia lungă, așa de amorul artei. nu! îi dă funcții practice, îi dă un rol decisiv în viața lui. unghia lungă de la degetul mic se ascute frumos la vârf, astfel încât să poată servi, după caz, drept: zgârmătoare în ureche, scărpinătoare după ceafă sau în alte locuri transpirate, scobitoare pentru resturile alimentare rămase între dinți, scobitoare pentru resturile de orice natură strecurate sub alte unghii etc. ”etc.” poate însemna, de exemplu, că unghia specială se folosește pentru a pune sare în mâncare…

desigur, unghiulongul este un personaj convins de justețea convingerilor proprii, care cu greu se va lăsa convins să-și schimbe filosofia de viață. acest articol este însă destinat sufletelor pure, angelice, care recunosc adevărul învățăturilor de bun simț anti-unghiulonge. articolul are, de altfel, un rol pur prevenitor. știu că nu v-ar trece vreodată prin cap să vă puneți sare în mâncare cu unghia, dar nu strică să înăbușim din fașă orice ispită diavolească de a ne lăsa unghia mică să crească… mai mult decât este cazul.

Reclame