ar trebui să fie foarte scurt acest comentariu: ce casă de nebuni!

un antrenor, fost selecționer, vine să lucreze la cea mai iubită și mai marketată echipă din fotbalul românesc fără un contract clar, pus pe hârtie. un contract e un gest de minimă decență. AȘA SE FACE! cu cel mai bun prieten al meu, dacă fac ceva pentru el sau el ceva pentru mine și ne angajăm la treaba aia pe termen lung, m-așez și semnez. cu el mai degrabă decât cu oricare altul. pentru că e jegos și demn de dispreț să mă feresc de semnătură, în niște condiții agreate de amândoi.

un patron, fost și actual personaj de film absurd, își face praf clubul de unul singur. schimbă antrenori pe bandă. înjură, se ceartă cu suporterii și cu jucătorii, înțelege prin a conduce a umili și a pune la punct, își dă cu părerea despre lucruri la care nu se pricepe. pozează în om providențial, când a adunat lângă el numai nume respectabile din club și le-a umplut de ridicol în doi timpi și trei mișcări. minte cu nerușinare, când e descoperit își schimbă vorba și merge mai departe. și apare mult, mult de tot, în presă. pentru că lumea se uită la circ.

un alt antrenor, fost al Stelei și fără alte rezultate notabile la alt club, zice și el ceva pe-acolo, n-am reținut bine ce. nu știu exact în ce calitate.

în sfârșit, o nouă fostă glorie pozează în antrenor capabil să preia mandatul celui proaspăt demis și cere, simbolic chipurile, un leu salariu. n-a antrenat nicio echipă importantă până în acest moment. n-a stat pe nicăieri pe unde a antrenat mai mult de câteva luni. NU PARE să știe meserie. dar se înhamă la treaba asta pentru că, chipurile, cum sună conducătorul suprem din goarnă, chemarea Stelei îi adună sub stindarde pe oștenii adevărați, roș-albaștri până la moarte. pe cine prostim noi aici?

în sfârșit, în toată harababura asta demnă de un serial de televiziune ieftin, Hagi face un gest de bun simț și-și vede de treaba lui de la Constanța. Bravo, Gică!

Anunțuri