a dat Dumnezeu de am găsit 5 minute să scriu pe blog că am fost (și) anul ăsta la Gaudeamus.

lume multă, aglomerație, înghesuială, pe la unele librării. aer liber pe la alte standuri, după preferințe. am avut ușoara senzație că participanții la Gaudeamus a virat-o spre: hai să facem volum, dacă tot e târg.

n-am simțit că lumea de-acolo e interesată în primul rând de noi apariții editoriale, de lansări (Adelin Petrișor, prezentat de Vlad Petreanu, a vorbit despre volumul ”Războaiele mele”), de noutăți. era interesată să cumpere niște cărți – fie pentru că nu prea mai au oamenii timp să calce prin librării (mi se întâmplă și mie, trebuie să recunosc), fie pentru că asta e filosofia lor: ne luăm cărți la ofertă, de la anticariat sau la târguri.

în aceste condiții, librarii și-au zis: clientul nostru, stăpânul nostru! și au făcut niște standuri cu cărți legate frumos cufunde, cadouri gata împachetate pentru Moș Nicolae / Moș Crăciun, de! sau cu reduceri semnalizate corespunzător.

numai Cărturești, care sărbătorește 10 ani de la înființare și a pus niște discounturi pe site cu ocazia asta, nu s-a îndurat să reducă și la târg, așa că am cumpărat cartea Anetei Bogdan – Branding pe frontul de est, cu 60 de lei, prețul de librărie.

am mai pus mâna pe două romane ale lui Llosa – Mătușa Julia… și Rătăcirile fetei nesăbuite, pe urmă pe The Jungle Books, pe care o redescopăr în original 😀 yeeey!! și o carte a lui Mihai Stănescu cu un titlu extrem de intrigant și împotriva curentului: Realizările Guvernului BOC în perioada 2009-2010. conținutul răsplătește așteptările. 😀