deja a trecut ceva vreme decând s-a întâmplat asta, nu mai e chiar de actualitate, dar mie mi s-au urnit rotițele mai greu. Mai Mult Verde a dat drumul duminica trecută la a doua ediție a campaniei România prinde rădăcini, după cum anunța Dragoș Bucurenci pe blogul său. oamenii au comentat mai apoi și s-au plâns de niște deficiențe de organizare. una dintre ele ar fi fost atitudinea lucratorilor de la Romsilva, care ar fi dat de înțeles că ce plantează ei acolo oricum se va smulge mai târziu. citiți mai exact în comentariile la postul lui Dragoș… al doilea reproș a vizat prezența unui număr neașteptat de mare de voluntari, care se băteau pe lopeți și puieți și se călcau pe picioare pe-acolo.

ce m-a montat pe mine să scriu a fost că am văzut o replică a asociației Mai Mult Verde circulând pe blogurile unde se comenta despre asta. asta înseamnă ca divizia de PR online a asociației nu doarme, ci urmărește ce discută lumea. dar mi-ar fi plăcut să găsesc și pe blogul lor un post care să explice în două vorbe ce s-a întâmplat.

din cele două probleme, una e mai gravă ca alta. dacă împădurirea de-acolo a fost muncă în zadar și n-a avut rol decât să se vadă la TV, atunci e urât.

a doua problemă e că au apărut prea mulți oameni pentru sarcina care se cerea executată. ceea ce înseamnă că mulți și-au pierdut timpul pe-acolo, în loc să-și vadă de programul obișnuit. dacă Mai Mult Verde a greșit că nu a făcut cumva să controleze numărul participanților, să o luăm ca pe o greșeală. dacă faptul că i-au lăsat să se strângă așa de mulți a fost o strategie de a umfla evenimentul în media, să se vadă la televizor ce arie de respondenți are campania, e iarăși cam urât.

dar să nu întoarcem spatele unos astfel de acțiuni pentru atâta lucru. numai să aibă grijă, cine le face, să le facă mai cu cap. spor la trebi, Mai Mult Verde, o să mă voluntariez și eu cât de curând.